Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela predstavio je na Gradskom vijeću Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture Grada Zadra za 2018. godinu. Kao i uvijek, komunalne teme potaknule su veliki angažman vijećnika, pa je tako Jure Zubčić (SDP) pitao zašto nakon svake rekonstrukcije nastaju ulegnuća na cestama, a na onima starim i po 20 godina ih nema.

- Znam da postoje nekakvi standardi, ali konkretno na području Bulevara i u Ulici Stjepana Radića već se po površini stvaraju "valovi". Može li se bolje kontrolirati sanacija kolničkih traka?, pitao je Zubčić.

Dujela je rekao kako u Ulici Stjepana Radića nije mijenjana konstrukcija ceste, za koju je struka procijenila da je dobra, nego je samo postavljen asfaltni sloj, pa ona nije ravna kao pista. Na taj način uštedjelo se dosta novca, odgovorio je Dujela.

Antun Novoselović požalio se na lošu odvodnju atmosferskih voda te pitao za što se troše sredstva namijenjena za održavanje fontana. Jedina koju Grad održava, dogovorio mu je Dujela, je ona na Forumu.

- Dajemo ogromne iznose za presvlačenje asfaltnom masom, taj asfalt se skida i ponovno vraća a mi ga masno plaćamo. Što se tiče komaraca, također to uredno plaćamo a ima ih kao nikada, rekao je Novoselović.

Kristijan Kovačević (HNS-liberalni demokrati) pohvalio je napredak napravljen proteklih godina i upozorio na opasnu prometnicu u Ulici Benka Benkovića (ispod Lidla), gdje je nedavno poginuo pješak.

- Pješački nogostup je dosta malen, neke stvari ne možemo promijeniti, ali moramo napraviti sve što je moguće kako bi se povećao stupanj sigurnosti. Djeca pretrčavaju cestu, nije bitno je li na kraju bila neprilagođena brzina kada netko strada. Mi moramo učiniti sve da do toga ne dođe, rekao je Kovačević.

Dujela je uvažio ovu sugestiju te će se već sljedeći tjedan održati sastanak s policijom i Mjesnim odborom Maslina kako bi se iznašla najbolja rješenja.

Kristijan Kotlar (Akcija mladih) iznio je inicijativu za postavljanje solarnih lampi na mjestima gdje nije moguće postaviti uobičajenu gradsku rasvjetu, no prepreka je višegodišnji ugovor s izvođačem koji se vjerojatno ne smije mijenjati, pa će se isto pokušati napraviti kroz neki drugi odjel.