Naš čitatelj javio nam se šokiran prizorom koji je ugledao u zadarskom naselju Petrčane, konkretnije ispred hotela Pinije.

- Svjedočio sam prizoru kako jedan "gospodin" dolazi sa od maltera prljavim građevinskim alatom i pere isti u moru. Pranje se događa ispred kupača i na mjestu koje je označeno za "sigurno" plivanje. Samo me zanima da li ovakva i slična radnja od strane neodgovornih i loše odgojenih građana zabrinjava onu skupinu ljudi koja bi ovakve radnje trebala sankcionirati, pita se u poruci uz koju nam je priložio i fotografije.

"Petrčane i dalje doživljava uspon u turizmu te je prepoznato kao jedno od vodećih turističkih destinacija na zadarskom području i šire". Odgovara li tvrdnja napisana na stranicama Turističke zajednice Grada Zadra stvarnom stanju?

- Nemam puno komentara, osim da situacija prikazuje u kojem dijelu Europe živimo. Pozivam građane da ubuduće radi ovakvih slučajeva zovu sanitarnu inspekciju. Neke stvari ipak idu u dobrom smjeru. Na današnjem sastanku sa direktorom turističke zajednice Marijom Palekom dogovorili smo čišćenje plaže od otpada, a u petak dolaze Nasadi za košnju trave i tvrtka Stipčević koja će nadohraniti plažu na području Punta Skale, otkrio nam je predsjednik MO Petrčane Velimir Čubrić.