Nakon jučerašnje primjedbe gradonačelnika Branka Dukića kako se Dogusov projekt hotela Maraska zaustavilo kada je bilo novca priopćenjem je odgovorio županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač, koji se našao prozvanim u ovoj izjavi.

- Na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Dukić me prozvao kao mogućeg krivca zbog zastoja u gradnji hotela Maraska, bolje rečeno odustajanja od gradnje od strane Dogus grupe. Sve što smo mi tražili jest da se Dogus grupa ne dira u Maraska park i plažu Jadran, odnosno da se zaštiti javni interes. To bi trebao biti krimen?

Više puta sam upozoravao za Dogus da se radi o turskim todorićima. Dug grupe iznosi preko 5 milijardi dolara a rejting agencije su rušile kreditni rejting tvrtke 3-4 puta u zadnjih godinu i pol dana. Jasno mi je da čovjek koji je izabran za gradonačelnika a na predizbornim sučeljavanjima nije znao što znači kratica CGO (Centar za gospodarenjem otpadom) i DPU (detaljni plan uređenja) nije u stanju iščitati financijska izvješća koja se među ostalim nalaze i na stranicama Dogus grupe. Ali mi nije jasno kako ta pusta svita oko njega, ljudi koje plaća da misle i govore umjesto njega to nisu u stanju. Čemu ih onda plaća? Zar nitko od njih ne zna pročitati i protumačiti gradonačelniku financijska izvješća Dogus grupe?

Dobro, ako ne znaju pretraživati inozemne stranice i čitati engleski barem su mogli otvoriti registar trgovačkih društava pa bi vidjeli da je tvrtka Dogus Croatia d.o.o poslovala sa gubitkom od preko 219 milijuna kuna u 2017. godini a preko 12 milijuna kuna u 2018. godini. Svaki put kad otvori usta gradonačelnik provali nešto urnebesno (i cesta uz bolnicu mu je dobra lijepa i kvalitetna). Može li mu netko od tih mudraca što ga savjetuju i glasnogovornika barem reći da prestane mljeti gluposti ? Mada se on stalno smije i krevelji (čak i kada komentira bacanje djece sa balkona) njegova nekompetencija i neznanje sve su manje komični a sve više tragični.

Što se tiče Dogus grupe, u tijeku je rasprodaja svega što se može unovčiti uključujući marine, hotele u Šibeniku i Dubrovniku... povlačenje iz Hrvatske. Sretan im put i daleko im kuća. Uz naše todoriće ne trebaju nam još i turski, stoji u priopćenju što ga potpisuje Pupić-Bakrač.