Vijećnik NHR-a Mate Lukić reagirao je na tvrdnje iz anonimnog pisma prezentiranog na jučerašnjem Gradskom vijeću o njegovom zapošljavanju u Javnoj ustanovi Natura Jadera.

- Naravno da nitko od djelatnika Nature ne stoji iza ovoga. Mi smo mala ustanova i svi skupa se trudimo obavljati naš posao najbolje što možemo. Natječaj je bio, stručne ispite u ministarstvu sam položio i to je to s čime sam upoznat.
Ista i različita pisma stižu redakcijama i ostalima koji bi se mogli uhvatiti na bilo što duže vrijeme i ovo je jedna od blažih verzija koju sam uspio vidjeti. Naravno, pisma su anonimna i nisu napisana rukom.

Ovo je jedan u nizu političkih udara na mene osobno i na moje najbliže suradnike koji je ovaj puta izašao u javnost. Dio građana podržava moj rad i političke stavove,drugi ne i to su činjenice. Na nikakve ucjene nikad neću pristati niti ću raditi kompromise da udovoljim pojedincima. Neki su prisilno završili svoju političku karijeru, drugi polako ali sigurno će je dočekati prije mene. To je poruka koju im potpisujem i šaljem.

Nažalost oporbu u ovoj situaciji koriste de facto samo kao potrošni materijal i savršeno su poslužili svojoj svrsi. Moji oponenti nemaju političke hrabrosti to osobno uraditi što mi sad polako već i laska.

Razumijem to apsolutno jer kad sam ušao u politiku prihvatio sam ta pravila. Uostalom kad vidim ove jeftine udbaške metode kojima oni koji su politički prepoznatiji od mene odašilju strah, znam da sam izabrao teži ali ispravniji put.

Dužan sam se očitovati građanima i na ovakve anonimke jer oni su nas izabrali i njima odgovaramo, stoji u Lukićevom priopćenju.