Noćas u ponoć zaprimljena je dojava kako je u Maslenici nakon pucnjave na otvorenom prostoru jedna osoba ozlijeđena, koja je automobilom HMP-i prevezena u Opću bolnicu Zadar.

Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, a u 1 sat je zaprimljena dojava kako je u bolnici od zadobivenih ozljeda preminuo 42-godišnjak iz Zagreba.

Kako javlja Večernji list, u predjelu trbuha 42-godišnjaka je upucao muškarac s kojim se zna iz djetinjstva. Pištolj 41-godišnjak nije imao legalno a na mjestu propucavanja bio je automobil Punto koji je policija odvezla u prostorije PU. Nije poznato je li muškarac propucan u automobilu pokraj kojega je pištolj pronađen.

- Često se tu pilo i vikalo. Čuli smo i jučer buku već od 17 sati. Tko je pucao i zašto ne znam, ali znala sam da će se kad-tad dogoditi tragedija jer je tu bilo mnogo alkohola i svađa, rekla je jedna susjeda u Maslenici za Večernji list.

Ni o ubijenom koji se doselio iz Zagreba ni o osobi osumnjičenoj za ubojstvo u Maslenici nisu htjeli govori ni mnogo ni javno.

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika je jutros od 2,15 do 4,15 sati zajedno s policijskim službenicima PU zadarske proveo očevid na mjestu počinjenja ubojstva. Županijsko državno odvjetništvo dalo je nalog za obdukciju mrtvog tijela stradalog muškarca te će biti dani drugi potrebni nalozi i provedena vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti počinjenja kaznenog djela.