Neposredna prodaja gradskog zemljišta poznatoj sportskoj obitelji nije prošla bez kritika oporbe. Najspornija je bila cijena od 311.075,12 eura za 720 m2 površine, odnosno 432,05 eura za kvadrat u Ulici Karma.

- Procjena cijene ne slaže se s tržišnom cijenom. Iste nekretnine možete pronaći duplo skuplje. Smatram da bi ovakva prodaja trebala ići na javnu licitaciju, istaknuo je Daniel Radeta (SDP) kojem iz priloženih materijala nije bilo jasno radi se o jednom stanu ili više objekata različitih vlasnika kojima će prodajom biti okupiran pristupni put.

Vijećnik Akcije mladih Antonio Baus iz iskustva struke objasnio je kako je riječ o jednoj stambenoj cjelini no ucrtani su objekti koji ne postoji, a postojeći dio nije ucrtan, pa dolazi do zabune.

- Protiv sam neposredne pogodbe jer također smatram da je cijena niska. Ako tereni u Kožinu dostižu razinu od 600-700 eura/m2, mislim da bi na Karmi to trebalo biti barem za 20-30 % više. Procjena je sporna jer je rađena po narudžbi za zemljište mimo objekta i terena ispod. Bi li sveobuhvatna procjena dala veću vrijednost? Zašto niste sagledali mogućnost otkupa pa sami prodali taj prostor kao turbo luksuznu lokaciju?, pitao je Baus. 

Među osam glasova koji su bili protiv prodaje je i onaj Mladena Malte (MOST). On se u procjenu cijene nije miješao, već mu je sporan dio oko vlasnika. Prema njegovim riječima, prešutjela se informacija o kupcima. Riječ je o kćeri i supruzi Zorana Gobca, dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza.

- Svakako, trenutna slika građevine nije primjerena i treba to dovesti u red. Na nas je prebačena neka vrsta odgovornosti da se odlučimo što napraviti. Treba dobro razmisliti, ali ja sam osobno protiv, poručio je Malta. 

- Grad Zadar je prije više godina prodavao tu nekretninu jednom gospodinu koji je u više navrata iskazivao želju da je kupi. Između ostalog, još u kolovozu 2004. godine raspisan je natječaj, ali on se jednostavno nije javljao. Nakon toga došlo je do devastacije objekta koji je postao komunalno ruglo. Neposredna prodaja ide isključivo zbog članka Zakona o prostornom uređenju, istaknuo je resorni pročelnik Tomislav Korona dodajući kako je procjena cijene relevantna jer ju je odobrilo županijsko povjerenstvo, a donesena je zbrojem više parametara.

Sa 16 glasova "za" vlasnikom gradskog zemljišta za 2,3 milijuna kuna postat će poznata sportska obitelj.