Nakon godina najava skorašnje rekonstrukcije raskrižja na Žmirićima, konačno se nazire početak realizacije novog prometnog rješenja za ovu državnu cestu.

Zbog plana proširenja prometnice Hrvatske ceste objavile su poziv za otkup čestica koje se nalaze u katastarskim općinama Zadar, Bokanjac i Diklo. Vlasnici se pozivaju na sklapanje nagodbe/kupoprodajnog ugovora radi pokušaja sporazumnog rješavanja pitanja stjecanja prava vlasništva na tim nekretninama. Na osnovi procjena sudskih vještaka nude im se iznosi od 460 do 1200 kuna za zemljište, a ako u roku od 15 dana ne odgovore na datu ponudu, Hrvatske ceste pokrenut će postupak izvlaštenja.

Riječ je o raskrižju ulica Hrvatskog sabora, Matije Gupca i Puta Nina koje je ljeti pod najvećim pritiskom vozila. D&Z je za Hrvatske ceste još 2013. godine radio izmjene plana za to sporno križanje i tada je prometna struka odbacila rotor. Sukladno tome Grad Zadar nedavno je od tvrtke Promel Projekt naručio projektnu dokumentaciju za semaforizaciju ovog raskrižja. Još nije poznato kad će rekonstrukcija napokon krenuti i koliko će koštati.