NOVO Izašli su novi detalji tragedije na Voštarnici. Unatoč tome što je, prema ranijim službenim informacijama iz policije, uzrok smrti 20-godišnjakinje teška bolest te su isključeni elementi kaznenog djela, Županijsko državno odvjetništvo danas je objavilo kako sumnjiče 22-godišnjaka za počinjenje kaznenih djela omogućavanja trošenja droga i nepružanje pomoći.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 12. lipnja 2019. u podstanarskom stanu u Zadru dao 20-godišnjoj hrvatskoj državljanki drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja 2019., kao i da joj nije pružio pomoć iako je oštećenici pozlilo. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je odrediti istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela", stoji u službenom priopćenju DORH-a. Kako doznajemo, 22-godišnjak ipak nije zadržan u istražnom zatvoru.

Objašnjenje za kontradiktorne informacije nadležnih službi, koje se posebno ne bi smjele događati u ovako osjetljivom slučaju, zatražili smo od glasnogovornice policije Ivane Grbin. Ona je navela kako je "PU zadarska išla s prijavom i saznanjima koje su dotad imali, a zastupanje tužbe je u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva koje provodi daljnje izvide". Sada se čekaju rezultati dodatnih pretraga biološkog materijala (krvi) i daljnjih vještačenja.

RANIJE

Ranije od najavljenog, utvrđen je uzrok smrti 20-godišnje zadarske studentice, porijeklom iz Istre, koja je u petak oko 12 sati preminula u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu iz stana u Ulici bana Josipa Jelačića do Opće bolnice Zadar.

Prema službenim informacijama koje smo dobili od glasnogovornice PU zadarske Ivane Grbin, obdukcija je pokazala kako je 20-godišnjakinja preminula prirodnom smrću, odnosno od posljedica teške bolesti. U tijeku su dodatne pretrage u svrhu potvrđivanja uzroka smrti.

Zbog brzoprogresivne naravi akutnog oboljenja, policija i Županijsko državno odvjetništvo vodili su ovaj slučaj kao sumnjivu smrt. Sada su isključeni bilo kakvi elementi kaznenog djela kod tragičnog događaja kojim je prerano i iznenadno ugašen jedan mladi život.