Grad Zadar, u partnerstvu s Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Cinaz te Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, provodi projekt "VR Laboratorij za mlade", sufinanciran iz ESF-a.

Projekt je usmjeren na poticanje socijalne uključenosti mladih u dobi od 15 do 29 godina, kako bi primjenom suvremenih tehnologija stekli vještine kreiranja sadržaja virtualne stvarnosti i naučili razvijati inovativne turističke proizvode za konkurentniji nastup na tržištu.

Kroz niz provedenih edukacija mladi su saznali kako samostalno pokrenuti start-up i crowdfunding kampanju, kako razviti poslovne ideje i prodati kreirane proizvode, koliki utjecaj ima kvalitetan marketing na društvenim mrežama, što je virtualna stvarnost te kako kreirati sadržaj VR-a 360.

Pred timove koji sudjeluju na VR Challenge-u stavljen je izazov kreiranja projekata kojima je osnova VR medijski sadržaj na temu turističke promidžbe grada Zadra. Svoje će ideje timovi prezentirati na VR Challenge-u koji će se održati u ponedjeljak, 17. lipnja, u sklopu KvartArt festivala, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar s početkom u 17:00 sati.

Nakon prezentacije poduzetničkih ideja ocjenjivačkom timu održat će se panel rasprava na temu - Poduzetništvo, nove tehnologije i turizam.

U panel raspravi sudjeluju:

izv. prof. dr. sc. Ljiljana Zekanović-Korona, pročelnica Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i voditeljica stručnog studija Informacijske tehnologije na Sveučilištu u Zadru

Ana Odvitović, Voditeljica sektora razvoja poduzetničke infrastrukture, Inovativni Zadar d.o.o.

Gabrijela Vidić, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru

Kata Barišić, projekt Zagreb Time Travel

Darian Škarica, osnivač startup-a MashMe, direktor tvrtke Delta Reality