Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom dogovorio je neposrednu prodaju gradskog zemljišta poznatoj sportskoj obitelji. 

Nakon što vladajući u siječnju nisu pripremili materijale pa su sami skinuli točku s dnevnog reda, za novu sjednicu Gradskog vijeća spremni su i javno objavljeni detalji prodaje nekretnine u Ulici Karma u Arbanasima, oznake k.č. 5998 k.o. Na toj je čestici nekada poslovala pizzerija, a danas se cijeli prostor, kojeg čine kuća i dvorište, nalazi u devastiranom stanju. 

U obrazloženju prijedloga odluke stoji kako je tadašnji nositelj stanarskog prava, kasnije vlasnik stana od 139 m2, 2012. godine tražio da mu se utvrdi zemljište za redovnu uporabu zgrade pa mu je Grad ustupio 172 m² od ukupno 892 m². Ubrzo je dograđen jedan dio građevine koja je ozakonjena rješenjem iz 2013. godine. 

U listopadu prošle godine Grad je zaprimio zahtjev današnjih vlasnika stana, Sanje Ožegović-Gobac i Anje Valčić iz Zagreba, u kojem su zatražile kupnju gradskog zemljišta osim onog koje se nalazi ispod objekta, a koje predstavlja vlasništvo vlasnika stana. Zanimljivo je kako je riječ o supruzi i kćeri Zorana Gobca, dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza koji često slovi za gazdu hrvatskog rukometa. Njegova žena bivša je košarkašica i osvajačica brončane medalje na Olimpijskim igrama 1980. godine, dok je njegov zet Josip Valčić, poznati zadarski rukometaš koji se od igračke karijere oprostio prošle godine u dresu PPD Zagreb. 

Nakon zaprimanja zahtjeva gradska uprava naručila je od ovlaštenog sudskog vještaka građevinske struke Gorana Lovrinova procjenu vrijednosti traženog zemljišta. On je tržišnu cijenu zemljišta na atraktivnoj lokaciji uz more procijenio na ukupno 311.075,12 EUR-a, odnosno 432,05 EUR-a/m2. Pretvoreno u kune to je 2,3 milijuna kuna koje će poznata sportska obitelj uplatiti u gradsku blagajnu. Hoće li se s ovim poslom gradske uprave složiti gradski vijećnici, javnost će vidjeti u ponedjeljak.