Nije trebalo dugo čekati da se u rekonstruiranoj Ulici Nikole Šubića Zrinskog dogodi prva prometna nesreća.

U četvrtak u popodnevnim satima sudarila su se dva automobila. Srećom, riječ je o lakšoj nezgodi iza koje je ostala materijalna šteta. S obzirom na to da su vozači ispunili Europsko izvješće, policija nije evidentirala ovu prometnu nesreću.

Građani svakako moraju oprezno pristupati svakoj novoj prometnoj regulaciji, ali odavno rezultati nekih radova nisu izazvali ovakvu kritiku javnosti. Reakcije građana iscrtane su i na samim kolnicima i uskim nogostupima kojih krase "haha", "hoho", "cirkus" i "e, moj doktore". Zbog nelogičnih prometnih rješenja javno je istupio čak i ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina koji je investitorima, državnoj tvrtki Hrvatske ceste, za širenje prometnice darovao zemljište vrijedno 3,6 milijuna kuna. Zauzvrat je dobio dodatnu brigu za pacijente.

- Signalizacija treba biti u funkciji sigurnosti svih sudionika prometa te da olakša snalaženje u prometu, ne samo domaćima, već i strancima. Ovako imamo zbunjujuće stanje, komentirao je novu četverotračnu prometnicu jedan Zadranin. Kako doznajemo, upravo je to zbunjujuće stanje pogodovalo nastanku prve prometne nesreće u Ulici Nikole Šubića Zrinskog.