Županijska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić zatražila je od Hrvatskih cesta, kao investitora radova, postavljanje još jednog semafora u Ulici Nikole Šubića Zrinskog.

Razloge svog zahtjeva navela je u priopćenju kojeg objavljujemo u cijelosti:

- Nakon katastrofalne „obnove" Ulice Nikole Šubića Zrinskog željela i gradsku i županijsku upravu, kao odgovorne za sudjelovanje u toj kriminalnoj raboti, izvijestiti da sam zatražila od investitora Hrvatskih cesta postavljanje još jednog semafora.

Naime kada se s parkinga Ravnica/Jazina (iz smjera parka i škola), uključujemo u promet desnim skretanjem na raskrižje koje je napravljeno na mjestu bivšeg rotora, uključujemo se poslije semafora koji regulira ulaz vozila iz smjera Jazina/pumpe. Ne možemo vidjeti koje je svjetlo i smijemo li ući u raskrižje. Time se dovodimo u nesigurnu poziciju budući možemo ući u raskrižje kad je zeleno iz suprotnog smjera što bi svakako željeli izbjeći jer je to pozicija za izvjestan sudar.

Stoga sam bila slobodna zamoliti investitora Hrvatske ceste da pored četiri nepotrebna semaforizirana raskrižja postavi još jedan, sad potreban semafor, na opisanom kritičnom mjestu sa kojeg se na prometnicu uključuju automobili sa tri velika parkirališta u blizini. Eto još malo sreće za dobavljača semafora koji je postignuo preko krasne ugovore s klijentističkom gradsko-županijskom klikom koja je dozvolila investitoru Hrvatskim cestama ovakvo bitno narušavanje sigurnosti prometa na prometnici gdje nam je to najmanje trebalo jer se nalazi kraj bolnice i poliklinike.

O sigurnosti pješaka neću ni govoriti jer nam se smije cijela Hrvatska dok se ne dogodi neka tragedija. Tada ćemo preko Akcije mladih tražiti odgovornost svih uključenih u ovu prljavu rabotu, a posebno onih koji su izdavali dozvole od projektne do uporabne.