Dva dana prije roka do kojeg bi trebali završiti radovi, obišli smo Put Stanova na kojem od kraja listopada traje rekonstrukcija 500 metara ceste. 

Zahvat vrijedan 6,6 milijuna kuna obuhvaćao je izgradnju nogostupa, postavljanje nove javne rasvjete te izmjenu i modernizaciju komunalne infrastrukture ispod zemlje. Dio ulice danas je bio spreman za promet po novom asfaltu i signalizaciji, no dio i dalje čeka svoj sloj. Ono što se posebno ističe na jednom dijelu prometnice je nevjerojatan broj šahtova na maloj udaljenosti, što bi moglo iznenaditi čak i zadarske vozače koji su na metalne poklopce već naviknuti. 

I dok radove na Putu Stanova sa zakašnjenjem kraju privode splitski Cestar i podizvođač Franto Zadar, obližnja Riječka ulica je bez velikih problema od makadamskog puta konačno postala urbanizirana prometnica. Izgradnju spoja Molatske sa Skradinskom ulicom za 1,4 milijuna kuna (bez PDV-a) izveo je TIM iz Nadina. Novi je asfalt dobila i Ugljanska ulica i to u sklopu radova na izgradnji javnog sustava odvodnje. 

Kroz fotogaleriju pogledajte stanje gradilišta ulica na Stanovima!