Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je žalbu protiv rješenja suca istrage o odbijanju prijedloga za određivanje istražnog zatvora protiv 32-godišnjaka koji je u srijedu, 5. lipnja, u Ulici Benka Benkovića skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo 55-godišnji Zadranin.

Nakon danas zaprimljenog rješenja suca istrage Županijskog suda u Zadru kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora na temelju opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, državno odvjetništvo je podnijelo žalbu protiv rješenja suca istrage. 

- Naime, prometna nesreća je uzrokovana uslijed neprilagođene brzine osumnjičenika i to na frekventnoj gradskoj prometnici u neposrednoj blizini trgovačkog centra i stambenih zgrada i to u trenutku dok je oštećenik prelazio kolnik pored obilježenog pješačkog prijelaza. Državno odvjetništvo smatra kako takva vožnja ukazuje na osobite okolnosti koje opravdavaju opasnost od ponavljanja kaznenog djela, zbog čega je u žalbi vijeću Županijskog suda u Zadru predloženo preinačenje rješenja suca istrage i određivanje istražnog zatvora osumnjičeniku, stoji u objavljenom priopćenju. 

Iako je upravljao osobnim vozilom Fiat šibenskih registarskih oznaka, 32-godišnjak je iz Zadra.