U završnoj su fazi radovi na sjevernoj strani Punte Bajlo u Arbanasima, fokusu ovogodišnjeg uređenja gradskih plaža u režiji Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša. U nadzoru su jutros bili pročelnik Robertino Dujela sa svojim suradnicima, Dorom Petani i Vladimirom Palekom, te operativci Čistoće Mile Knežević i Ivica Vidić.

Finaliziraju se grubi građevinski radovi - opločnik je gotov, a na svojim su mjestima i žardinjere sa zasađenim tamarisima. Strojevi se s plaže povlače do utorka nakon čega slijedi završno dotjerivanje novog izgleda plaže u koji je uloženo oko pola milijuna kuna.

- Ostali su još završni radovi na dotjerivanju okoliša, postavljanju tuševa i podaskavanju prostora za sjedenje, sukladno projektu arhitektonskog studija Rene. Možete uočiti i nove stupove javne rasvjete s ekološki prihvatljivom led rasvjetom. Plaža će vrlo brzo biti spremna za prihvat te uživanje i odmor svih kupača i posjetitelja, rekao nam je nakon obavljenog nadzora pročelnik Dujela zadovoljan radovima koji su za Grad Zadar na površini od 1628 m2 izveli ugovoreni izvođači Stipčević i Marex Elektrostroj.