Općina Preko donijela je Odluku o zabrani i ograničenju građevinskih radova za trajanja turističke sezone.

Zabranjuju se svi vanjski građevinski radovi na objektima i putovima na obalnom dijelu i centrima te pored mjesnih plaža u svim mjestima Općine Preko od 15. lipnja 2019. godine do 1. rujna 2019. godine te svi građevinski radovi na objektima i putovima u ostalim dijelovima svih mjesta u Općini Preko, osim radova od posebnog interesa za Općinu Preko od 1. srpnja 2019. godine do 1. rujna 2019. godine.

Nisu dopušteni ni popravci brodova na svim istezalištima i lučicama koji su smješteni neposredno uz plažu ili se nalaze u centru mjesta (osim istezanja i porinuća) od 1. srpnja 2019 godine do 1. rujna 2019. godine.

Pod građevinskim radovima koji se u smislu ove Odluke zabranjuju ili ograničuju, smatraju se svi zemljani iskopi, rušenja, zidanje, odnosno izrada konstruktivnih dijelova građevine, betoniranje, vanjsko žbukanje i izrada krova - sve neovisno od načina gradnje, te unutarnji građevinski radovi - izrada podloga i pregrada, žbukanje i slično, koji se izvode uz upotrebu građevinskih strojeva i aparata.