Iako su završni radovi na asfaltiranju kolnika u Ulici Nikole Šubića Zrinskog trebali značiti i da će oni biti u produženom roku gotovi, ovog vikenda neće biti otvaranja nove četverotračne prometnice.

Iz Hrvatskih cesta, koje su investitor tog najvećeg cestovnog zahvata, jutros smo dobili informaciju kako Ulicu Nikole Šubića Zrinskog planiraju otvoriti za promet 12. lipnja. To je srijeda do koje oni moraju pospajati javnu rasvjetu i sve semafore, a oni su postavljeni od Autobusnog kolodvora do Ravnica na četiri raskrižja.

- Tehnički pregled ćemo zatražiti kada se završe svi radovi u zoni obuhvata građevinske dozvole, najavili su iz Hrvatskih cesta.

U gradskoj upravi su nam jučer potvrdili da nisu dobili nikakav zahtjev za tehničkim pregledom te dionice. On će doći vjerojatno dogodine kada se završe radovi i na proširenju Ulice Franje Tuđmana do raskrižja s Murvičkom koji bi trebali početi na jesen. Hrvatske ceste trebaju dobiti i uporabnu dozvolu ako prođu tehnički pregled. Sumnja li netko u to?

Nakon objave službene informacije koju smo dobili iz Hrvatskih cesta, iz Grada Zadar šalju medijima informaciju da se Ulica Nikole Šubića Zrinskog pušta u promet na dan 11. lipnja 2019.god.

Važnije od toga je nova regulacija prometa u Ulici kralja Stjepana Držislav izmijenit će se na jedino mogući način da će se smjer kretanja vozila prenamijeniti u suprotan, tj. puštanjem u promet državne ceste u Ulicu kralja Stjepana Držislava će se ulaziti iz Ulice Nikole Šubića Zrinskog. Izlazit će se kod pumpe u Jazinama na Ulicu Marka Marulića,  najavili su iz Odjela za komunalne djelatnosti - odsjek za promet iz kojeg su poslali i skicu.