Proljeće je donijelo najveću ponudu sezonskog voća i povrća i to domaćeg na zadarsku tržnicu.

U Rijeci brendirana "zadarska trešnja" tek je današnjim danom pala na 20 kuna po kilogramu. Prodaju neki i po 25 kuna ali tolika je ponuda da se kupuju "friške" sočne trešnje koje vlasnici ali i preprodavači daju po 20 kuna. Prije dva dana nudile su se po 30 kuna.

Marelice, čije podrijetlo nije baš 100 posto,  mogu se naći po cijeni od 16 kn/kg, ali češće po 20 kuna. Jagode, kojima "pijaca" obiluje više od mjesec dana, kupuju se po 15 kuna za plastičnu mjesru od pola kilograma. I to one iz Zemunika, dok one koje su stigle iz Koprivnice, nude se za 10 kuna.  .

Raznovrsna je ponuda i sezonskog povrća: očišćenim bižima cijena je od 40 do 50 kn/kg, a kako su dobro rodili. mogu se naći i po 35 kuna.

Tko ih voli čistiti, platit će 15 kuna za kilogram. Artičoki prolaze ali im je cijena i 4 kuna po komadu.  Najviše je domaćeg mladog krumpira kojem je cijena s 10 pala na 7 kuna. Bob  na izmaku drži se na 30 kuna za očišćen, mladi luk  prodaje se po pet  kuna po svežnju i fažoletu je pala cijena sa 40 na 30 kuna za kilogram.

U ponudi je već i ljetno voće i povrće.