Ubrzo nakon prigovora građana, stigla je reakcija izvođača rekonstrukcije Puta Stanova, vrijedne 6.6 milijuna kuna. Kako nam javlja autor otvorenog pisma za građevinare, u četvrtak u popodnevnim satima na gradilištu je bilo minimalno 20 radnika i šest strojeva koji su radili punom parom kako bi postavili prvi sloj asfalta. 

Za razliku od nadležnih u gradskoj upravi, koji na naše pitanje ne odgovaraju već 10 dana, ugovoreni izvođač splitski Cestar u kratkom je roku odgovorio građaninu ističući kako razumije njegovo nezadovoljstvo zbog usporene dinamike izvođenja radova. 

- Ali za to postoje opravdani razlozi na koje ovaj izvođač nije mogao utjecati (vremenske neprilike, kišni dani kada se radovi nisu mogli izvoditi ili samo djelomično, čekanje na suglasnosti vlasnika elektro i drugih instalacija, neriješeni imovinsko-pravni odnosi, nepredviđene okolnosti koje su svakodnevna pojava prilikom izvođenja građevinskih radova i slično). Zbog svega naprijed navedenog Investitor (op.a. Grad Zadar) je, uz suglasnost Nadzora (op.a. GiN Company); produžio rok građenja predmetne građevine za cca mjesec dana. Nadamo se da će se radovi završiti u zadanom roku na zadovoljstvo svih sudionika u gradnji i građana grada Zadra, stoji u odgovoru kojeg potpisuje voditeljica Sektora Općih poslova Cestara Senka Lukač.

Osim zbog probijenih rokova, koji su na zadarskim cestama postali pravilo, a ne iznimka, građani su nezadovoljni i s načinom parkiranja radnih strojeva tvrtke Franto Zadar. Naime, upravo je nasljednik gotovo istoimene tvrtke, dugogodišnjeg gradskog koncesionara za održavanje prometnica koji je završio u stečaju, angažiran kao podizvođač radova na Putu Stanova. 

- Obavijestit ćemo upravu o Vašoj zabrinutosti za radove i naknadno Vas izvijestiti, a mislimo da nema razloga za Vašu nervozu. Zbog specifičnosti gradilišta strojeve ostavljamo na proširenjima i na zahtjev bilo kojeg stanara smo maknuli strojeve i materijale ako smetaju, istaknuo je u odgovoru Tomislav Škara. 

No da građani ipak imaju razloga za nervozu govori činjenica da rekonstrukcija 500 metara ceste traje još od listopada prošle godine. Radovi se moraju privesti kraju do 15. lipnja.