Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu donijelo je pravomoćnu presudu kojom se Darko Kovačević Daruvarac osuđuje na četiri godine zatvora čime mu je kazna umanjena za jednu godinu, javljaju 24 sata.

Ova je odluka danas iz Splita otpremljena na Općinski sud u Zadru na kojem je očekuju u petak ili najkasnije u ponedjeljak kada će biti obaviještene i stranke. Za presudu je stoga putem medija saznao i odvjetnik žrtve Milan Petričić koji na naš upit nije mogao komentirati odluku s obzirom da je još nije zaprimio.

Drugostupanjski sud izabran je nasumično, elektronskim putem, a tročlano vijeće činili su suci Damir Romac, Marija Šćepanović i Neven Cambj. Suci iz Splita djelomično su usvojili žalbu Kovačevićevog odvjetnika Borisa Radmana.

- Sud je preinačio presudu i stranke su je zaprimile, što znači da je ona postala pravomoćna i izvršna. Što se tiče javljanja na izvršenje kazne, u pravilu ide poziv od strane suca izvršenja. Njega sudac uručuje osobno na ruke. U tom pozivu stoji kad se treba javiti u zatvor odnosno Kaznionicu. Obično se zatvorenike prvo šalje na mjesec dana u Remetinec na dijagnostiku, a potom u Kaznionici u kojoj će izdržavati kaznu, objasnio je odvjetnik Branko Šerić za 24 sata.

Daruvarac je aktualna tema dana i zbog incidenta u trgovačkom centru.