U prvom razredu zadarske Osnovne škole Bartula Kašića ovih se dana dogodio incident u kojem je jedan od učenika zadobio ozljede, a navodno je potražio i liječničku pomoć u zadarskoj bolnici. Prema informacijama koje je objavio Index.hr, napao ga je devetogodišnji razredni kolega, ponavljač, koji se i ranije ponašao problematično.

- Uvidom u dokumentaciju, utvrđeno je da je škola dostavila informaciju o nasilnom ponašanju, ravnateljica škole navodi da je o incidentu obavijestila nadležne institucije. U postupku je izricanje pedagoške mjere ukora, ravnateljica tvrdi da je o incidentu upoznata policija i nadležni centar za socijalnu skrb, potvrdili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

- Radi se o učeniku 1. razreda koji živi u nepovoljnim socioekonomskim prilikama i u postupku je utvrđivanje primjerenog oblika školovanja, kaže Ministarstvo o napadaču.

- Škola je postupila po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima. Od odgojno-obrazovnih ustanova protokol traži hitno poduzimanje svih mjera da se zaustavi i prekine aktualno nasilno postupanje prema djetetu, a u slučaju potrebe zatražiti pomoć drugih djelatnika odgojno-obrazovne ustanove ili po potrebi pozvati djelatnike policije", napisala je ravnateljica Katica Skukan.