HLZ Podružnica Zadar, Povjerenstvo za PZZ GO HLZ Zagreb, Povjerenstvo za PZZ HLZ Podružnice Zadar, Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata Zadar, Hrvatska udruga ugovornih ordinacija Zagreb, HUP-liječnici poslodavci u ugovornom odnosu Zagreb i HUGGO sekcija primarnih ginekologa i pedijatara uputili su pismo Vijeću i Agenciji za elektroničke medije vezano za izvještavanja o dr. Goranu Jusupu iz Obrovca.

Smatraju da su blaćenjem i medijskom nepismenošću dr. Jusupu povrijeđena temeljna ljudska prava, a uz povredu dostojanstva osobnosti izvršen je sramotni javni progon i linč. 

- Javnost pokazuje sustavno duboko ukorijenjeni nakaradni odnos prema liječnicima, usmjeravanoga sada posebice prema liječnicima dragovoljcima Domovinskog rata. Za to vrijeme povećava se pobol naroda i već desetljećima izostaje sprječavanje preventabilnih smrti i do desetak tisuća ljudi godišnje. Povećava se pobol i sagorijevanje liječnika na poslu te raste broj preranih smrti onih liječnika kojima je najteže u sustavu, jer se isti ne održava, ne štiti niti se obnavlja. Posljedično su ti gubitci ljudskih potencijala najteži upravo u primarnoj zdravstvenoj zaštiti ili kako je čelnici udruga pacijenata zovu „prvoj crti zdravstvene bojišnice"! 

Navode da su znanstvenici i istraživači uzroka krize dokazali kako ukupni gubitci ljudskih potencijala u primarnoj zdravstvenoj zaštiti 10-15 puta veći od službenih i u medija objavljivanih.

- Dokazali su kako u ovom izokrenutom zdravstvenom sustavu imamo više internista nego specijalista obiteljske medicine. Na specijalizaciju u prosjeku čekaju 16 godina! Tek svaki drugi liječnik obiteljske medicine je specijalist. Najugroženija profesija u Hrvatskoj je biti doktorica medicine. One prerano umiru u 52,6 godini života. Među njima je gotovo najviše nespecijalistica obiteljske medicine, od kojih veliki broj nažalost umire samoubojstvom! Istovremeno svaki tjedan teče rijeka od preko dva milijuna kuna upravljačkoj eliti liječničkih udruga, osobito triju najmoćnijih, koje se do dana današnjeg nisu izborile za stručne standarde i normative i kliničke smjernice usklađene sa stvarnim ljudskim potencijalima i medicinskom opremom ordinacija.  Usprkos ovim poznatim i dostupnim podatcima, „zdravstveni Obrovac" nije iskorišten kako bi se ukazalo na uzroke i teške posljedice krize zdravstvenog sustava.

Pismo između ostalih potpisuju doc. prim. dr. sc. Petar Lozo, dr. med. i predsjednik HLZ Podružnice Zadar te Josip Šarić, dr. med. i predsjednik Povjerenstva za PZZ Podružnice HLZ Zadar.