ZADAR- Nakon što su pola grada opskrbili s kantama za biorazgradivu masu, Čistoća od danas smeđe kante počinje postavljati uz stambene zgrade. Kante za privatne kuće imaju zapremninu od 80 litara dok će ove za zgrade biti od 240 litara. Na njima će pisati upute što se u njih ubacuje. U svakom slučaju ništa što je prošlo termičku objavu, ali svakako sirovo voće, povrće i ostalo što spada po zelenilo.
Nabavili smo 500 takvih bio-kanti, informacija je koju smo dobili od direktora Čistoće, Dragana Maračića. Cijene se kreću, ovisno javnoj nabavi, od 100 do 150 kuna po jednoj   običnoj kanti. Kante s padalama su znatno skuplje.
U tijeku je natječaja za nabavku 20 000 žutih posuda koje služe za odlaganje ambalaže. Četiri tisuće takvih bit će na četiri kotača.
Čistoća je počela sustavno mijenjati postojeće kontejnere čiji su se poklopci dizali rukom a plastika se, unatoč održavanju jako brzo "šporka". Oni su zamijenjeni s kontejnerima na nožni pogon. Prvih 150 takvih je postavljeno a ukupno treba zamijeniti 900 kontejnera čiji je rok trajanja, ističu u Čistoći, pet do šest godina.