Mjesec dana od uhićenja, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je danas optužnicu protiv 44-godišnjeg Vedrana Ikića zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuđa - pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Bivšem policajcu i jiu-jitsu prvaku stavlja se na teret da je od 13. studenog 2018. do 6. travnja 2019. godine u Zadru pružio pomoć preminulom Denisu Paraću, u cilju skrivanja i omogućavanja njegovog bijega, kako ne bi bio otkriven i uhićen po policijskim službenicima. Naime, za njim je od 25. rujna prošle godine bila raspisana službena potraga zbog kaznenih djela s elementima nasilja, neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Parać je 9 godina robijao zbog pljačke novca u vozilu Dalmatinske banke, a sumnjičilo ga se i za napad na vozilo odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu.

U optužnici stoji kako mu je Ikić, iako je znao da je u bijegu, dao na korištenje svoj motocikl marke Yamaha kao i pripadajuću motorističku kacigu, a sve to kako bi ovaj prekrio svoj identitet odnosno lice prilikom korištenja motocikla i kretanja tijekom svog bijega i skrivanja od policije u inkriminiranom razdoblju na području Zadra i Šibenika, izbjegavajući policijske patrole. U noći 5./6. travnja Parać je, nakon druženja, sjeo za taj motocikl te poginuo u prometnoj nesreći u Ulici Hrvatskog sabora.

S obzirom da se okrivljenik nalazi u istražnom zatvoru u optužnici je Općinskom sudu u Zadru predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, stavke koja je nakon žalbe državnog odvjetništva naknadno uvrštena jer je izvanraspravno vijeće uračunalo Ikićev prijašnji dosje. Za ovo kazneno djelo prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.