Zadarski župan Božidar Longin danas je u Domu županije primio nabolje učenike u ovoj školskoj godini , odnosno one koiji su na županijskim natjecanjima osvojili 1., 2. i 3. mjesto ili sudjelovali na državnoj smotri. Nakon to je u 11 sati primio učenike osnovnih škola s njihovim školama, župan je isto ponovio u 13 sati, kada su se pozivu odazvali srednjoškolci.

- Ovo je naše tradicionalno primanje za vas, najuspješnije učenike sa županijskih natjecanja i prilika da vam čestitamo na uspjehu. Neki od vas koji su danas ovdje bili su na istom mjestu i prošle godine. Neki su nam, pak, dragi gosti već više godina. Zadarska županija ponosna je na vaše uspjehe i pokušavamo vam i ovim primanjem i skromnim darovima na neki način pokazati koliko poštujemo vaš trud i marljivost, pokušavamo vas potaknuti da nastavite biti baš takvi, pokušavamo vas istaknuti i kao pozitivan primjer vašim kolegama koji možda radije provode vrijeme uz računala, igrajući igrice, gledajući televizijski program, rekao je župan Longin.

Naravno, mladim ljudima je potrebna i zabava i opuštanje od napornog svladavanja školskog programa, no ono što njihovom primjeru veseli je činjenica da su shvatili kako su baš godine u kojima su sada najbolje za ulaganje u ono što im nitko nikada neće moći oduzeti - znanje.

- Drage mentorice i mentori čestitka na uspjehu ovih mladih ljudi, upućena je i vama koji ste pronašli i motivaciju i vrijeme za dodatni rad s njima. Prepoznali ste njihove sposobnosti i potaknuli ih da te sposobnosti razvijaju, da usvajaju nove znanja, da rade na sebi. Svima vam želim da uspješno okončate školsku godinu te uživate u zasluženim praznicima, poručio je Longin, nakon čega je pročelnik Ivan Šimunić uzvanicima podijelio prigodne darove.