Poštovani,

obraćamo se Naslovu u svojstvu punomoćnika gdina. Ivice Klanca, načelnika Općine Posedarje.

Dana 29. travnja 2019.godine na w.w.w.info.057.hr objavljen je članak pod naslovom Nered u turističkom sustavu: "Petrčane izdvojiti a Benkovac osniva još jednu TZ".

U tekstu se navodi kako su Turističke zajednice i dalje pod strogom kontrolom politike. Nadalje se navodi da je politika smijenila uspješnog direktora turističke zajednice Posedarje, te je objavljen novi natječaj za koji se već zna kojim će imenom završiti.

Ovim putem se ističe kako se u prednje citiranom dijelu teksta navodi kako je politika smijenila uspješnog direktora TZ Posedarje pri čemu se očito misli na trenutnu i aktualnu političku vlast u Općini Posedarje, na čelu sa gdinom. Klancom kao Općinskim načelnikom.

U cijelosti osporavamo kao netočne, zlonamjerne i paušalne navode sadržane u Vašem članku. Mediji bi trebali pravilno i vjerodostojno prenositi javnosti točne informacije i informirati javnost na takav način.

Naravno da bi mediju trebalo biti poznato da odluku o imenovanju i razrješenju direktora turističke zajednice donosi Turističko vijeće koje se sastoji od iznajmljivača na području djelokruga djelovanja Turističke zajednice, a sve kako je to zakonskim propisima predviđeno.

Direktor TZ Posedarje je razriješen iz razloga sadržanih u odluci o njegovom razrješenju, a koji se u bitnome očituju u nezakonitom i neprofesionalnom obnašanju dužnosti direktora Turističkog ureda.

Sve te podatke ste mogli saznati da ste htjeli pravilno nepristrano informirati javnost od strane Turističkog vijeća TZ Posedarje, što očito nije bio Vaš cilj.
Iz Vašeg teksta se paušalno, pogrešno i neosnovano na negativan način ocrnjuje djelovanje gdina. Klanca kao načelnika Općine Posedarje iz Vama poznatih razloga.

Krajnje je neprofesionalan Vaš navod da je unaprijed poznato tko će na javnom natječaju biti odabran za novog direktora TZ Posedarje jer to nije istina.
Namjerne konstrukcije i insinuacije na nezakonit rad koje navodite nisu ničim potkrepljenje i predstavljaju neistine, te su usmjerene na osobnu diskreditaciju gdina Klanca, kao i njegovog rada kao načelnika Općine Posedarje.

Ivica Klanac po pun.
odvjetnik Luka Mrkić