U Veneciji je ovog vikenda došlo do sudara kruzera i manjeg turističkog broda u kojem je ozlijeđeno najmanje petero ljudi, javlja Večernji list. Na snimkama nesreće vidi se kako uplašeni turisti bježe dok se kruzer MSC Opera zabija u pristanište.

Putnici s manjeg broda Michelangelo u očaju su skakali u vodu. Navodno je nešto pošlo po krivo dok je kruzer bio vučen kroz kanal Giudecca. Još se ne zna je li remorker pogriješio i sajla popustila ili su otkazali motori i komande na kruzeru.

U Veneciji je tada bila zakazana velika regata tzv. vjenčanje Venecije s morem, povijesna tradicija kojom se ova stoljetna luka povezivala s morem s kojim je i srasla. Regata je otkazana zbog navedenog sudara.

Pokret NO GRANDI NAVI u Veneciji koji se godinama bori protiv uplovljavanja kroz kanal Giudeccu pozvao je sve na Rivu San Biassio, na veliki protest protiv kruzera.

Podsjetimo, proteklog tjedna dogodile su se dvije riječne nesreće sa smrtnim posljedicama. Prva je bila u Budimpešti, a druga na rijeci Rajni na njemačko-francuskoj granici. U Budimpešti je stradalo najmanje 8 ljudi, dok se ostali vodi kao nestali. Na Rajni su pak stradale najmanje 3 osobe.

Sljedeći dolazak Opere u Zadar zalazan je za 28. listopada.


View on YouTube