Zadarska policija otkrila je počinitelja požara u prostoriji unutar Tankerkomercove marine, koji se dogodio 9. prosinca prošle godine. Izazvao ga je jedan zadarski 16-godišnjak, koji je otkriven zahvaljujući dojavama građana nakon objave snimke sa sigurnosne kamere.

- Policijski službenici su dovršili istraživanje nad maloljetnikom starim 16 godina koji je namjerno izazvao požar, tako što je zapalio četku metle i odbacio ju među stvari, usljed čega se požar rasplamsao i zahvatio cijeli prvi kat, izvijestio je jutros na konferenciji za medije načelnik kriminalističke policije PU zadarske Bore Mršić.
Nakon provedenog istraživanja nadležnom odvjetništvu podnesena je prijava za dovođenje u opasnost imovine i ljudi, za što je zaprijećena kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Mršić je demantirao da je počinitelj član navijačke skupine, a nisu otkriveni ni motivi požara, kao i moguća povezanost s okultnim kultovima. Iako su na snimci četvorica Zadrana, policija je utvrdila da je za požar odgovoran samo jedan od njih.