Iz Odjela za graditeljstvo naručili su od tvrtke Promel Projekt projektnu dokumentaciju za semaforizaciju četiri raskrižja. Zagrebačka tvrtka i do sad je radila projekte za semafore u Zadru. Ovaj put za 187 tisuća kuna bez PDV-a.

Rade se projekti za nove semafore na dvije državne ceste te će se semaforizirati dva nova raskrižja na gradskim cestama, doznajemo iz tog odjela. Grad je preuzeo izradu projekta za nove semafore na raskrižju Tuđmanove i Ulice Put Murvica koje će se urediti o trošku Hrvatskih cesta kao i ta dionica na kojoj će se na jesen nastaviti radovi od novih semafora postavljenih na raskrižju Tuđmanove i Ulice A. Starčevića. 

Drugi je projekt za nove semafore na Žmirićima, raskrižje koje je ljeti pod najvećim pritiskom vozila. Hrvatske ceste davno su radile izmjene plana za to sporno raskrižje kada je struka odbacila rotore.

Prvi projekt za gradske ulice odnosi se na raskrižje na Putu Bokanjca, ispod Veterinarske stanice s Vidikovcem s kojim bi se trebalo početi ove jeseni. Drugi je početak gradnje zaobilaznice Diklo s raskrižjem Ulice Matije Gupca i Ante Kovačića, koje će također biti semaforizirano.