Radovi na građevini nove crkve s pastoralnim centrom na Bilim brigu trebali su biti završeni početkom ove godine, odnosno u veljači kada je blagdan blaženog Alojzija Stepinca kome će crkva biti posvećena. Radovi, međutim, kasne.

- Ne znam ja koji je razlog. Radnici rade, Nabiskupija redovno plaća (radi se o investiciji od 15 milijuna kuna, op.a), a radovi će biti završeni ovog ljeta. U rujnu će biti posvećena, doznajemo od županika, don Marija Sikirića.

- Veliki je to projekt. Kada smo mogli čekati 18 godina, može se i još nekoliko mjeseci, dodaje župnik. S Bilog briga briga nadvisuje se novi zvonik koji je, prema riječima don Sikirića, visok 36 metara, a s križem punih 40 metara.

Gradilište na Bilom brigu otvoreno je u studenom 2017. godine. Nositelj radova je Barić gradnja iz Zadra, a nadzor vrši u tome iskusan Željko Čirjak, dipl. inž. građevine. Autor idejnog projekta je Aleksandar Bašić, dipl. ing. arh. iz Zagreba, dok je projektnu dokumentaciju izradila zagrebačka tvrtka Modulus s glavnim projektantom Oskarom Fleischerom. Oni su osmislili proširenje lađe crkve u slučaju većeg broja vjernika. Površina prizemlja je 1 100 metara četvornih dok je kat upola manji. Pročelje buduće crkve obloženo je u kamen što je dio dalmatinske graditeljske tradicije koja nije prisutna u najvećem gradskom naselju Bili brig. 

Na lijevoj strani pastoralnog centra bit će stambeni dio na katu dok će u prizemlju biti župni ured sa zajedničkim prostorijama i garažom.