Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa suradnicima, zamjenicom Jagodom Surać, pročelnikom Ivicom Katićem i direktorom komunalne tvrtke Vodovod d.o.o. Zadar Tomislavom Matekom, održao je radni sastanak s pomoćnicom ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Tajanom Huzak i suradnicima. Tema sastanka bila je vodoopskrba zadarskih otoka sukladno novom Zakonu o otocima i Pravilniku o isporuci pitke vode na otoke, koji je u proceduri donošenja.

Nakon sastanka izaslanstva ministarstva i Grada Zadra uputila su se na otok Molat. Kako je prijedlog novog Pravilnika o isporuci vode na otoke od sutra na savjetovanju s javnošću, mještani su imali prigodu izravno iskazati svoje zahtjeve i istaknuti posebnosti i specifičnosti otoka Grada Zadra.

Tijekom posjeta obišli su i dovršeni Projekt sanacije Društvenog doma u Zapuntelu koji je sufinanciran iz Programa razvoja otoka za 2016. godinu te projekt uređenja biciklističke staze na otoku Molatu, koji je odobren iz Programa razvoja otoka za 2019. g.

Sastanak s predstavnicima mjesnih odbora otoka Molata (MO Molat, MO Brgulje i MO Zapuntel) i zainteresiranim građanima u Društvenom domu u Molatu bio je prigoda za razgovor o komunalnim potrebama ovih otočnih mjesta, s naglaskom na crpljenje septičkih jama, uređenje plaže, javne rasvjete, ali i uređenje društvenih prostorija te nedostatka igrališta za djecu.