Odmah jutros započela je rekonstrukcija Pozdrava suncu. Kako nam je rekao Mladen Končurat, direktor zadarskog Tristara koji je nedavno proveo rekonstrukciju instalacije, promijenit će se šest ploča, koliko ih je dostupno na zalihi.

- Vjerujemo da druga oštećenja nisu takva da Pozdrav suncu ne bi mogao raditi. Sinoć ga nismo uključivali iz predostrožnosti, no večeras će, nakon promjene ovih ploča, Pozdrav opet zasvijetliti, najavio je Končurat.

Policija je jučer identificirala počinitelja kao 25-godišnjeg Zadranina, očito s duševnim problemima, čija Facebook stranica obiluje suludim objavama. Policiji je od ranije poznat po narušavanju javnog reda i mira i kaznenim djelima zloporabe droge te imovinskog karaktera.

Kako se naknadno rekonstruiralo, on je prvo iščupao metalni slivnik s obližnjeg rotora te njime udarao po pločama. Bacio ga je u more pa je policija morala angažirati ronioca koji ga je pronašao na dubini od pet metara.

 

U policiji doznajemo da je počinitelj još uvijek na obradi u Općoj bolnici Zadar te da je obrada samog slučaja također u tijeku.