- Na 7. sjednici Gradskog vijeća grada Biograda na Moru održanoj 29.03.2018. godine, dakle, prije više od godinu dana, postavili smo pitanje vezano za uljepšavanje ogradnog zida na dvorištu obiteljske kuće na adresi na kojoj stanuje gradonačelnik Ivan Knez, piše vijećnik u Gradskom vijeću Biograda na Moru Ante Fuzul na početku priopćenja kojeg objavljuje u cijelosti:

Između ostalog zatražili smo dostavljanje na uvid eventualnog ugovora o kupoprodaji nekretnine između grada i tadašnjeg vlasnika. Radove na uljepšavanju ogradnog zida ukrasnim benkovačkim kamenom odrađivali su radnici trgovačkog društva Bošana u 100% vlasništvu grada. 

Pitanje smo postavili zato što su u to vrijeme vršeni radovi na uređivanju zidića na plažama Soline i Dražica koji su Grad Biograd koštali oko 370.000 kn, a koje su izrađivali radnici jednog privatnog trgovačkog društva. Zanimalo nas je zašto Bošana ne radi te zidiće na plažama umjesto ukrašavanja ogradnog zida dvorišta obiteljske kuće gradonačelnika, pa da novčići ostanu u gradu, te na temelju čega se radi ukrašavanje zida i zbog čega je to u tom trenutku važnije.

Dobili smo odgovor o visinama zida sa slikama, i to na način da uopće ne odgovara na pitanje koje smo postavili, a zahtjev za dostavom ugovora je zanemaren. U nekoliko navrata smo na sjednicama pokušali bezuspješno dobiti odgovor. Onda smo obavijestili Ministarstvo uprave kako bi oni umjesto nas dobili odgovor. Isti su poslali dva puta dopis u kojem samo što nisu zamolili gradonačelnika da se upristoji odgovoriti nam na 24 pitanja koja imamo postavljena bez odgovora (jedno sa 3. sjednice održane prije više od 20 mjeseci). Moram priznati da sam očekivao malo više od Ministarstva koje ima pravo nadgledati rad lokalne samouprave. Kad pogledamo nedavne izbore za EU, 8 zastupnika ide iz stranaka koje će se zakleti da smo mi demokratsko društvo koje stremi vrijednostima koje baštini EU, a pola od njih pripada istoj stranci kao i naš gradonačelnik. Čudne neke demokratske vrijednosti.

No, nitko nije rekao da će lako biti oporba u gradu Biogradu, a kako prava oporba stalno nešto istražuje, pregledali smo povijesni pregled katastarske čestice uz koju ili na kojoj je zid napravljen. Nije ni bitno, jer je na toj čestici napravljen nogostup. Taj nogostup bi trebao biti razlog da se sruši ogradni zid i napravi novi, što je po riječima gradonačelnika u odgovoru napravio Grad Biograd prilikom uređenja ulice u kojoj je navedena obiteljska kuća. Naše iznenađenje je bilo još veće kad smo shvatili da je Grad upisao vlasništvo na navedenom zemljištu 2007. godine u obnovi zemljišnih knjiga temeljem zapisnika. I onda smo se zapitali: Ako je grad upisao vlasništvo nad tim zemljištem još 2007. godine, a ulica se uređivala 2010. ili 2011. godine i uređivanje još uvijek nije gotovo, pitanje je da li uopće postoji ugovor. I zašto se čekalo 7 godina da se dovrši zid gradonačelniku. Zašto baš sada kad se u blizini radio drugi zid?

Vjerujemo da odgovor postoji u zapisniku iz 2007. godine, pa da ne bi opet ispalo da insinuiramo nekakvo kazneno djelo, a to stvarno ne želimo raditi, zatražiti ćemo službeno, kao gradski vijećnici zapisnik od Zemljišno-knjižnog suda u Biogradu kako bi isključili i najmanju sumnju u eventualne nepoštene rabote. Vjerujemo da Zemljišno-knjižnom sudu neće trebati 14 mjeseci da nađe zapisnik. Vjerujemo da će u zapisniku biti napisano temeljem kojeg dokumenta je Grad stekao vlasništvo nad tom česticom, a možda će i gradonačelnik konačno naći ugovor. Nadamo se da mu nismo oduzeli previše vremena, budući da ugovor traži već 14 mjeseci, a ima važnijeg posla na snimanju filma Biograd - ždral u srcu Jadrana, koji se prigodno snima u New Yorku, Ypresu i Hiroshimi. Jeli na pomolu nova glumačka karijera? Jer ako je, a s obzirom na zadnji predizborni slogan „Samo (z)djela" predlažemo promjenu imena u novo, umjetničko - Clark Gable©.