ZADAR- U gradskoj upravi Zadra sve se više zapošljavaju diplomirani turistički komunikolozi koji taj studij završavaju na zadarskom sveučilištu.

Iako je Ivana Bodrožić, diplomirana turistička komunikologinja koja je do sada radila u komunalnom redarstvu na određeno, primljena 30. travnja, tek je jučer to objavljeno na stranici Grada Zadar. Prema uvjetima natječaja, objavljenog u veljači, nova viša stručna suradnica II vodi upravne postupke i donosi rješenja, izravno je odgovorna za dostavu pisane korespodencije koju je će ona kao svojevrsna PR Odjela za komunalne poslove, voditi s Odjelom za informiranje Grada Zadra.

Na radno mjesto više stručne suradnice II ali na određeno vrijeme u Odjelu za EU fondove, također krajem travnja primljena je Anamarija Sorić, sa zvučnom diplomom magistre europskih poslovnih studija koju je stekla na riječkom sveučilištu.

Nakon dva mjeseca čekanja u Odjel za prostorno uređenje i graditeljstva, na prekinutim poslovima legalizacije, vraća se sedmero zaposlenika kojima se nastavlja posao na određeno vrijeme. To su Radmila Brkljača, Lucija Colić, Šime Jelenković, Ana Jozić i Jelena Dokoza - svi oni sa srednjom stručnom spremom. Posao na šest mjeseci dobio je Marko Šarić, inž. građevine te Hrvoje Dunatov, upravni pravnik. Natječaj je za ta radna mjesta bio je objavljen 18. ožujka.