Za kraj ove školske i baletne godine Baletna je udruga „Pirueta" iznjedrila pravu baletnu poslasticu za sve uzraste - gala večer i nova produkcija održat će se premijerno u nedjelju 2. lipnja u HNK Zadar sa početkom u 19 sati, čime će „Pirueta" proslaviti svojih deset godina uspješnog djelovanja na zadarskoj kultnoj sceni.

Baletni program večeri obuhvaća niz najljepših koreografija iz njihovog raznovrsnog baletnog repertoara poput „Carmen", „Trnoružice", „Sheherezade", „Broadwaya" i zadnji novi baletni kolaž inspiriran na Rossinijevu glazbu.

Neoklasična i suvremena plesna kombinacija scenskog pokreta i ironičnog izražaja pod nazivom „Rossini card" izvedba je za finale baletne večeri. Svakako da to nije bio nimalo lagan zadatak no nakon deset godina djelovanja udruga, ansambl jest itekako spreman za jedan ovakav grandiozni poduhvat i iskorak, zajedno i na čelu sa svojom umjetničkom voditeljicom Vinkom Zekić, akademskom balerinom i koreografkinjom, čija je osobita želja i bila predstaviti zadarskoj publici ovako raznolik baletni repertoar, koji zaista rijetko imaju priliku vidjeti i doživjeti na zadarskim kazališnim daskama.

Koreografiju potpisuje Vinka Zekić, kostimografiju potpisuju Ada Duka i Anita Goreta. Osigurajte svoje mjesto u kazalištu već danas i budite dijelom ovog bogatog i nesvakidašnjeg zadarskog baletnog događaja za pamćenje, poručuju iz studija Baletne udruge Pirueta.