Petnaest godina nakon što ga je papa Ivan pavao drugi imenovao ninskim nadbiskupom naslovnikom, odnosno nositeljem biskupskoga naslova slavne starohrvatske Ninske biskupije, mons. Martin Vidović u ponedjeljak je, na blagdan Gospe od Zečeva pohodio Nin.

Naslovni biskupi ugašenih biskupija nemaju teritorijalne biskupije po svijetu, nego vrše posebne službe u Crkvi, kao naprimjer u rimskoj kuriji ili kao pomoćni biskupi. Zbog toga je njegova veza s Ninom formalne naravi. Ninska biskupija je ugašena i priključena Zadarskoj nadbiskupiji 1828. godine.

- Pred čudotvornim likom Bogorodičinim, Gospe od Zečeva, svi složno molimo Gospodina da i mi po njenom zagovoru zavrijedimo primiti puninu Njegove milosti. Molimo za sebe, za svoje obitelji, za Crkvu zadarsku, Crkvu u Hrvata i cijelu Crkvu katoličku diljem svijeta, poručio je nadbiskup Vidović u župnoj crkvi sv. Anselma, nekoć katedrali nekadašnje Ninske biskupije.

Svetkovina Gospe od Zečeva povezana je s Gospinim ukazanjem Jeleni Grubišić u vinogradu kod Jasenova u blizini Vrsi te malo kasnije u crkvi na otoku Zečevu, 21. travnja 1516. g.

- Gospa je za ukazanja u vinogradu gdje je udovica Jelena radila, rekla: "Ja sam ostavila potpuni oprost u crkvi na Zečevu svakog ponedjeljka, ali za to valja postiti ponedjeljkom o kruhu i vodi te dati služiti svetu misu u crkvi sv. Jakova, u kojoj mi je drago da me štuju kao i na Zečevu". Potaknut Gospinim ukazanjima i željom bogoljubnog puka, ninski biskup Juraj Divnić 1517. g. odobrava štovanje Gospe od Zečeva i ustanovljuje blagdan, podsjetio je nadbiskup Vidović.

Mons. Vidović rođen 1953. godine u Vidonjama kod Metkovića. Bio je član Pastoralnoga vijeća ustanove "Peregrinatio ad Petri Sedem", tijela Svete Stolice za hodočašća u Rim, zbog čega je mnogim hrvatskim hodočasnicima u Rim omogućio osobni susret s Ivanom Pavlom II. On ga je 15. rujna 2004. imenovao ninskim nadbiskupom naslovnikom te mu istodobno povjerio službu svojega diplomatskoga predstavnika, apostolskoga nuncija, u Bjelorusiji.

Nadbiskup Vidović služio je misu biskupskim štapom kojeg je po uzoru na štap biskupa Divinića od drva masline izradio ninski župljanin Tonči Šalov.