Ljekarna Zadar i prošlu je godinu završila u plusu od 140 tisuća kuna, unatoč investiciji od dva milijuna kuna u ljekarnu Jadran na Relji, izvijestio je jučer na sjednici Kolegija župana ravnatelj ove ustanove Božo Čolak. Rezultatu je pomogla prodaja poslovnog prostora u Benkovcu od milijun kuna, ali i trend prodaje različitih proizvoda koji ne spadaju u lijekove s liste HZZO-a To su različiti preparati poput krema, kapi, sirupa, higijenskih potrepština i sl. Prvi put vrijednost prodaje "obične robe" premašila je vrijednost izdanih lijekova.

- Trendovi se mijenjaju i moramo razmišljati drugačije nego prije 10 ili 20 godina. Jedna od promjena svakako će biti otvaranje nove poslovnice na širem gradskom području, gdje za tim postoji potreba. Nažalost, s Poluotoka postoji tendencija odlazaka stanovnika, uskoro i cijelih institucija, a plaćamo visoke cijene najma prostora koji su u gradskom vlasništvu. To će nas primorati na zatvaranje jedne poslovnice i otvaranje druge tamo gdje je za tim najveća potreba, rekao je Čolak, dodajući kako se adekvatan prostor još uvijek traži.

Podsjetimo, Čolak je nedavno najavio kako u novom mandatu planira preseljenje jedinice "Varoš", najstarije ljekarne u povijesnoj jezgri grada.

U svom izvješću Čolak je naveo kako je Ljekarna u prošloj godini povećala zalihu robe, dijelom zbog proširenja ljekarne Jadran, koju je trebalo napuniti artiklima, a dijelom zbog sigurnije opskrbe tržišta. Najavio je i kako će dobit od 139.133,02 kuna iz prošle godine utrošiti u adaptaciju interijera stana u prizemlju ljekarničke jedinice „Preko".