Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području grada Zadra održalo je svoj treći sastanak u ovom sazivu. Kao predsjednik Vijeća, gradonačelnik Branko Dukić izrazio je zadovoljstvo do sada učinjenim i planovima za budući rad Vijeća. 

Prema izvještaju sa stranice gradske uprave, predstavljene su i pripremne radnje za početak turističke sezone, koje uključuju akciju TURS i preventivne projekte u protupožarnoj sezoni. Tu je istaknuta uloga prometne mladeži u regulaciji prometa u sezoni i suradnja s Javnom vatrogasnom postrojbom Zadar kojoj su osigurane prostorije za dežurstvo na Poluotoku, u Kožinu i Murvici za brži i lakši pristup intervencijama tijekom ljetnih gužvi. Također, policija je istaknula i ljetna pojačanja koja će dobiti kroz ispomoć u vidu 32 dodatna policijska službenika koji će ljeti raditi u Zadru, a i kroz vraćanje 12-15 službenika koji su trenutno na prekvalifikaciji. Konkretno, to znači da će raditi dvije dodatne ophodnje u svakoj smjeni tijekom ljeta što jamči pojačanu sigurnost. Također, nacionalni Stožer za provedbu sigurnosti turističke sezone je smješten u Zadru kao još jedan pokazatelj da zadarska Policijska uprava prednjači u dobroj prevenciji i provedbi sigurnosti vezano uz turizam, zaključili su članovi Vijeća. 

Prema izvješću Turističke zajednice Grada Zadra, u prva 4 mjeseca 2019. povećan je dolazak gostiju za 22%, dolaze iz sve većeg broja zemalja, pa će ove godine letci upozorenja o sigurnosti za turiste biti tiskani na 12 jezika, a prijedlog je da se u njihovo informiranje uključe i turistički vodiči.

Na kraju, prezentirano je izvješće o stanju kriminaliteta PU zadarske, koje komparativno obuhvaća tri godine: 2016., 2017. i 2018. iz kojeg su, kako ističu iz gradske uprave, vidljivi pozitivni trendovi u stanju sigurnosti na području grada Zadra.