U Domu županije danas je održan sastanak župana Longina s načelnicima i gradonačelnicima svih općina i gradova Zadarske županije. Iako je bilo puno važnih tema poput izgradnje kanalizacije kroz projekt aglomeracije, pripreme turističke sezone, stanja sigurnosti, izmjena i dopuna prostornog plana te korištenja pomorskog dobra, na kraju je na vidjelo izbilo neslaganje oko naizgled najmanje stvari - izgradnje skloništa za napuštene životinje, (ne)popularnog azila.

On bi se trebao, doduše, graditi na Bokanjcu, odnosno na području Grada Zadra, ali na dijelu koji se naslanja na poslovnu zonu u Murvici. A s time se nikako ne slaže načelnik Općine Poličnik i saborski zastupnik Davor Lončar.

- Nemam ništa protiv izgradnje azila, ali svoje sam negodovanje oko lokacije već izrazio a izražavam ga i sada. Mislim da smo trebali ranije sjesti zajedno i naći neku primjerenu lokaciju. Ovako sam nerado protivnik te izgradnje, iako znam da po zakonu moramo zbrinuti životinje koje lutaju, rekao je Lončar.

Načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija istaknuo je problem infrastrukture - vode, struje i kanalizacije - koja ne može pratiti galopirajuću apartmanizaciju.

- Veliki broj manjih jedinica u privatnom smještaju je negativan za razvoj turizma, jer bi nam uz hotelski smještaj sezona bila duža a prihodi veći. Općina sama ne može infrastrukturom pratiti taj razvoj pa nam je potrebno udruživanje i rješavanje ovih velikih projekta uz pomoć strukturnih fondova.

Načelnik Jasenica Martin Baričević rekao je kako će dio županije sjeverno od Zadra vjerojatno biti u jednoj aglomeraciji.