Općinski sud u Zadru donio je presudu protiv 22-godišnjeg Zadranina koji je učinio niz računalnih prijevara.

U razdoblju od listopada 2014. godine do lipnja 2016. godine redovito se javljao na oglase za prodaju različitih stvari, od mobitela do igračkih konzola. Predstavljajući se kao kupac, od prodavatelja je tražio da mu dostave fotografije svoje osobne iskaznice i kartice tekućeg računa. No umjesto za uplatu kupovnine on je te podatke koristio za transakcije u sportskim kladionicama. Na ovaj je način prevario 11 osoba za ukupni iznos od preko 85 tisuća kuna.

Na sudu je priznao krivicu navodeći kako se "ovim stvarima" bavio za vrijeme dok je imao 16 - 19 godina. Prvo kazneno djelo počinio je "iz čista mira", a nastavio se time baviti kad je shvatilo da je "na ovaj način lako bilo doći do novca". Protupravno pribavljeni novac trošio je za izlaske te nije imao drugih potreba ili troškova. Svojim ukućanima je govorio da je novce dobio na kladionici, a njima to nije bilo sumnjivo.

Istaknuo je kako mu je tek sada jasno što je napravio i da mu je jako žao zbog toga. Prije nije razmišljao o ljudima kojima je napravio štetu jer je bio mlađi i nije to shvaćao. Sve oštećenike će obeštetiti u roku od dvije godine. Mladi prevarant naglasio je i kako ranije nije shvaćao niti mogućnost posljedica koje ga čekaju jer je mislio da će mu se uvijek suditi kao maloljetniku. No nakon što je odslužio 6 mjeseci, i to od listopada 2016. do ožujka 2017., poštuje i zatvor i ljude.

- Od tada živim pošteno, svjestan sam što znače uvjetne osude u drugim predmetima, koji su u međuvremenu vođeni, i svjestan sam posljedica ako ne budem poštivao rokove kušnje, istaknuo je 22-godišnjak.

Sutkinja Ivana Parać Krišto izrekla mu je novu uvjetnu kaznu s rokom kušnje od tri godine. U slučaju da 22-godišnjak u ovom razdoblju počini novo kazneno djelo, ide u zatvor na godinu dana.