Za staru zgradu poliklinike na Kolovarima napokon se našao zainteresirani kupac. Kako je na današnjem kolegiju župana najavio Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, nakon dva propala natječaja priprema se i treći (iako nije spomenuto, vjerojatno s nižom cijenom od prvotno istaknutih 26,5 milijuna kuna), a potencijalni investitor pokazao je interes za kupnjom zgrade.

- Sada se pokazalo koliko su bili u pravu oni koji su govorili o vrijednosti zgrade od 90 milijuna kuna. Treba s potencijalnim kupcem obići prostore, vjerujem da će na novom natječaju biti ponuda, najavio je Škrgatić.

Inače, prošlu je godinu u ovoj ustanovi obilježio financisjki manjak, izazvan preseljenjem u novu Polikliniku. Nakon ulaska Zavod su dočekala različita iznenađenja, nezavršeni radovi i nefunkcioniranje postojećih sustava, istaknuo je Škrgatić. Nakon primopredaje trebalo je izvršiti različite radove, postaviti instalaciju za struju, nabaviti sigurnosne ormare, novi namještaj, a sve je to dostiglo nepredviđeni iznos od 8 milijuna kuna, objasnio je.