Poprilično snažno grmljavinsko nevrijeme razvilo se jutros na srednjem Jadranu, već je zabilježeno više od 2000 udara munja, javlja IstraMet. Od ranog jutra u Zadru pada kiša, što je stvorilo poteškoće u prometu, posebice u vrijeme dolaska na posao, nešto prije 8 sati.

U Meteo postaji na Puntamici do 8 sati izmjereno je 13 litara, a nakon toga je bio pljusak koji je sigurno dodao dnevnom mjerenju 10 litara po metru četvornom. U 14 sati izmjereno je ukupno 29 litara po metru četvornom. Prema podacima zadarske meteorološke stanice, prosjek kiše za svibanj je 65 litara, a ove godine je palo 160 litara po metru četvornom. Za sto litara nadmašen prosjek u svibnju ove godine trebao bi biti i konačan jer se prognozira prestanak kiše za ovaj mjesec. Doznajemo da je na otoku Ižu palo 45 litara u sat vremena

Za danas se najavljuje i dalje oblačno vrijeme s kišom te lokalno izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom. Obilnih oborina bit će ponajprije na sjevernom Jadranu, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. U Dalmaciji će puhati umjereno do jako jugo, dok će na sjevernom Jadranu zapuhati bura.

Promjenjivo oblačno mjestimice s kišom u unutrašnjosti i ponekim pljuskom u Dalmaciji bit će i u četvrtak.