Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru prihvatilo je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Zadru protiv rješenja suca istrage Županijskog suda u Zadru Hrvoja Viskovića koji je protiv 44-godišnjeg Vedrana Ikića odredio istražni zatvor po jednoj od zatražene dvije osnove.

Rješenjem suca utvrđena je opasnost od utjecaja na svjedoke, dok opasnost od ponavljanja kaznenog djela nije prepoznata unatoč prijašnjem dosjeu Ikića. U praksi to znači da nakon ispitivanja svjedoka prestaje potreba za daljnjim zadržavanjem osumnjičenika u istražnom zatvoru. No žalba ODO-a na rješenje suca je prihvaćena.

- Preinačeno je pobijano rješenje suca istrage na način da se protiv osumnjičenika istražni zatvor određuje osim po osnovi iz čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP-a (opasnost od utjecaja na svjedoke) i po osnovi iz čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a (opasnost od ponavljanja kaznenog djela) uz obrazloženje da je osumnjičenik do sada osuđivan kako za kazneno djelo, tako i u više navrata zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prihvaćaju se navodi iz žalbe koji ukazuju da postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će osumnjičenik ostankom na slobodi ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo. Prihvaćaju se navodi iz žalbe koji ukazuju da postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će osumnjičenik ostankom na slobodi ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Podsjetimo, bivši policajac i prvak u jiu-jitsu uhićen je 7. svibnja zbog pomaganja preminulom Denisu Paraću u skrivanju i bijegu od policije. Postoji osnovana sumnja da je od 13. studenog 2018. do 6. travnja 2019. u Zadru pružio pomoć Paraću na način da mu je dao na korištenje svoj motocikl marke Yamaha kao i pripadajuću motorističku kacigu, a sve to kako bi ovaj prekrio svoj identitet, odnosno lice prilikom korištenja motocikla i kretanja tijekom svog bijega i skrivanja od policije u inkriminiranom razdoblju na području Zadra i Šibenika. Upravo je na Ikićevom motociklu Parać izgubio život u prometnoj nesreći koja se dogodila u 6. travnja u 5,55 sati u Ulici Hrvatskog sabora.