Gradska uprava posljednje dvije godine ima nesumnjivo povećanje broja zaposlenih službenika po pojedinim odjelima.

Pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona u godinu dana objavio je dva natječaja za mjesto administrativne tajnice. Lani je na to mjesto zaposlio Pavicu Knežević koja je vrlo brzo "avancala" na mjesto savjetnice za poslove procjene nekretnina s diplomom turističkog komunikologa. Ona je s istom diplomom primljena na mjesto administrativne tajnice za koje se tražila srednja stručna sprema upravne, ekonomske ili opće struke. Obavijest o primanju nove službenice, međutim, nije objavljena na stranici Grada Zadra u skladu  s praksom kadrovske službe gradske uprave posljednje dvije godine.

Prije par dana objavljen je novi natječaj Grada Zadar za stalno mjesto admintrativnog tajnika u Odjelu za gospodaranje gradskom imovinom. Uvjeti su isti kao za sva tajnička mjesta -  traži se upravna, ekonomska ili opća struka. Ali nigdje nije naznačen stupanj školske spreme. Zbog istog propusta prošlog je mjeseca Grad Zadar morao objaviti i platiti tri dopune natječaja koji nisu imale kao uvjet srednju stručnu spremu.

Među ostalim je to bio i natječaj za tajničko mjesto u Odjelu za kulturu i sport. Kadrovsko pojačanje u tom odjelu tek su objavljena kao dopuna plana prijema u službu kojeg je potpisao gradonačelnik Branko Dukić. Njime je predviđeno zapošljavanje pročelnice koja je to postala prije tri mjeseca te višeg stručnog suradnika za financije za koje još nije objavljen ishod natječaja.