Gradski vijećnik SDP-a Jure Zubčić osvrnuo se na stanje prometnice Put Stanova, na kojoj od kraja listopada traju radovi na rekonstrukciji vrijednoj 6,6 milijuna kuna. U nedjelju oko 14 sati tamo je zatečena i fotografijom zabilježena puknuta cijev, a do ponedjeljka u 20 sati stanje je ostalo nepromijenjeno.

- Dakle preko 24 sata voda šiklja iz vodovoda. Nigdje niti jednog radnika cijeli ponedjeljak, a voda teče i teče.

Radovi su počeli 26. listopada 2018. i trebali su biti gotovi u 220 dana. Danas je 215. dan od početka radova, a voda teče, radnika nema, šahtovi i rupe otvoreni i nisu propisno označeni, a tuda djeca idu u školu. Ovo je izvrstan odgovor zašto radovi na niti 500 metara dionice traju 7 mjeseci.

Građani plaćaju ovakvu aljkavost, ali isto tako ćemo plaćati i puno više račune za vodu jer zadarski Vodovod se očito ne zamara velikim gubicima. On svoju nesposobnost fakturira nama građanima.

Nadalje, izvođač je poduzeće Cestar iz Splita, a koji je navodno za ovaj posao uzeo podizvođača koji je u Zadru poznat po lošim i dugim radovima.

I tako vam trenutno izgleda kvart Stanovi iz kojeg nam dolaze i gradonačelnik i pročelnik za komunalne djelatnosti kao i predsjednik turističke zajednice, a svi zajedno kućni prijatelji. I ovog puta će građani platiti HDZ-ova kumstva, nepotizam i pogodovanje, oštra je kritika gradskog vijećnika SDP-a.

Od nadležnog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, iz kojeg su otvaranje dionice najavili za sredinu lipnja, kao i gradske tvrtke Vodovod zatražili smo komentar te ćemo ga objaviti čim pristigne.