Darko Kovačević Daruvarac otputovao je iz Hrvatske za Njemačku, doznaje Telegram. Inicijalnu informaciju Telegram je doznao od osobe koja je s Daruvarcem bila na letu iz Zadra. U subotu ujutro Darko Kovačević uredno se čekirao na Eurowingsov let za Stuttgart, noseći samo jednu sportsku torbu.

Do danas se nije vratio u domovinu. Za njegov odlazak iz Hrvatske u ovom trenutku nije bilo nikakvih zapreka iako je danas Županijski sud u Splitu odlučivao o njegovoj žalbi što ju je uložio na presudu od pet godina zatvora koja mu je izrečena zbog premlaćivanja i prijetnji upućenih djevojci s kojom je bio u vezi. Odluka suda bit će poznata tek idući tjedan nakon što bude dostavljena okrivljenom.

Kako se danas nije pojavio na ročištu na kojem se raspravljalo o njegovoj žalbi odmah su se pojavila nagađanja nalazi se još uvijek u Hrvatskoj ili je napustio zemlju. Naime, osim hrvatskog Daruvarac ima i bosansko-hercegovačko državljanstvo.

Njegov odvjetnik Boris Radman izjavio je kako je uvjeren da je Kovačević još uvijek u Hrvatskoj, iako se od prošlog tjedna nije čuo s njim. Telegram je iz sudskih izvora doznao da je poziv za današnje ročište Kovačević uredno primio na svoju kućnu adresu u Zadru. No, na sud u Split nije morao doći, zbog čega njegovo nepojavljivanje nije bilo sporno. Inače, okrivljenici vrlo rijetko dolaze na žalbena ročišta.

Županijski sud u Splitu u ovom slučaju nije mogao povisiti kaznu Darku Kovačeviću, budući da je samo on uložio žalbu. Dakle, viši sud mogao je žalbu uvažiti i smanjiti kaznu, odbiti žalbu i potvrditi presudu ili pak ukinuti prvostupanjsku presudu i slučaj vratiti na ponovno suđenje.

Kako nema nikakve zabrane napuštanja zemlje Daruvarac je otputovao u Njemačku. Tamo, međutim, ukoliko odluči ne vratiti se, vrijedi Europski uhidbeni nalog što ga Hrvatska za njim može izdati. S obzirom da ima bosansko-hercegovačko državljanstvo eventualno bi se pred hrvatskim pravosuđem mogao sakriti u BiH. Telegramovi izvori tvrde kako bi tamo ipak teško ostao duže vremena budući da mu je cijela obitelj ovdje, a u BiH nema ni druge rodbine ni imovine.