Boksački klub ARES nastupio je s jednim boksačem i dvije boksačice na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene na Zagrebačkom velesajmu i osvojio jednak broj odličja - zlato, srebro i broncu.

Boksači su bili u pratnji trenera Nikole Marketina i Vedrana Bajla. Prvog dana u osmini finala nastupio je mlađi senior Roko Bukvić s boksačem iz BK Gladiatora Badurinom te pobijedio prekidom početkom druge runde. Badurina je imao čak 4 brojanja nakon čega je sudac prekinuo meč. Nakon Bukvića u ring ulazi Marta Kožul koja je imala najteži zadatak - boksala je polufinale s doprvakinjom svijeta Nikolinom Čačić, a meč je prekinut krajem prve runde zbog ozljede ruke zadarske boksačice.

Drugog dana u ring prva ulazi juniorka Ema Vidov i u finalnom meču pobjeđuje Doru Druraković iz BK Brod te postaje juniorska prvakinja države. Nakon Vidov nastupila je Marta Kožul te odradila vrijedan sparing s Nikolinom Čačić. Sljedeći u ring ulazi Roko Bukvić koji u četvrtfinalu uvjerljivo slavi nad Marijanović Ilijom iz BK Graciano. Trećeg dana u polufinalnoj borbi Roko Bukvić uvjerljivo slavi prekidom u trećoj rundi nad Antom Jurjevićem iz BK Salona.

Zadnjeg dana na rasporedu su bile finalne borbe gdje je Roko tijesno izgubio od Karla Sabljica iz BK Nokaut Zg. U teškom meču gdje su odlučivale nijanse sudački bodovi su otišli na stranu zagrebačkog boksača, a Bukvić je postao viceprvak Hrvatske.

- U kategoriji 69kg bilo je najviše boksaca na prvenstvu, čak 13, što je svrstava u najtežu kategoriju s puno kvalitetnih boraca i što Rokov rezultat čini jos većim. Naša aktualna prvakinja Karla Tadić nije nastupila na PH zbog ozljede. Zadovoljni smo kako je prošlo ovo Prvenstvo Hrvatske jer smo unatoč ozljedam koje su nas pratile zadnjih par mjeseci postigli veliki rezultat, poručuju iz BK Ares.

Boksački klub Ares sada broji čak 14 državnih odličja koji su osvojeni ove godine, a to su dva zlata, šest srebra i pet bronci sto znači da klub broji dva prvaka, šest viceprvaka i pet bronci.

- Uskoro dolaze novi izazovi, a sad u šestom mjesecu će boksati i mlađa kadetska reprezentacija gdje naš klub ima trojicu svojih pulena, a naš trener je i izbornik iste reprezentacije.