Carina će po treći put zapečatiti objekt na plaži Kolovare u kojem je bio Zara beach.

Proizlazi to iz odgovora kojeg smo na naš upit dobili od Središnje carinske uprave u Zagrebu iz koje su nam objasnili postupak kojem nema kraja.

Vezano za prijavljenu provalu u objekt, ovlašteni carinski službenici postupaju u suradnji s djelatnicima Policijske uprave zadarske, te će nakon obavljenog očevida ponovno provesti pečaćenje predmetnog objekta.

Sve to traje od 4. rujna 2017. kada je Carinski ured Zadar nakon provođenja nadzornih aktivnosti, rješenjem zabranilo obavljanje neregistrirane djelatnosti u ugostiteljskom objektu Zara Beach u Zadru, Kolovare bb, do otklanjanja utvrđenih nedostataka, a najkraće na rok od 30 dana od dana izricanja usmenog rješenja, navode u službenom očitovanju. radilo se o tome da vlasnici ugostiteljskog obrta nisu imali propisani akta o ispunjavanju uvjeta za obavljanje registrirane djelatnosti, odnosno nisu imali rješenja o ispunjavanju minimalno tehničkih i drugih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, koje izdaje nadležno tijelo.

Naime, propisano je da se rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti izvršava bez odgode, po obavljenom inspekcijskom nadzoru pečaćenjem prostorija, postrojenja, uređaja i druge opreme za rad ili namijenjene radu ili na drugi pogodan način. Zabrana obavljanja neregistrirane djelatnosti važi do otklanjanja utvrđenih nedostataka, a najkraće na rok od 30 dana od dana izdavanja usmenog rješenja, pojasnili su iz carine.

Rok od 30 dana odavno je prošao a rješenje s objektom na Kolovarama ne daje niti jedna inspekcija. Tek što su komunalni redari označili da je taj Zara beach opća opasnost za prolaznike odnosno za kupače.