Petra Pupić Bakrač, Adriana Milkovska i Petra Linarić nove su liječnice koje će na određeno vrijeme biti zaposlene na Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu.

Taj najnoviji odjel kuburi s kadrom i organizacijom posla. Godinama se nitko ne javlja na natječaje za specijalizaciju pa će Bolnica i sada poništiti dio natječaja koji se odnosi na tri specijalizacije iz hitne medicine.

Tri mlade liječnice izabrane su po natječaju, objavljenom prije mjesec dana. Dr. Petra Pupić Bakrač lani je završila studij medicine u Rijeci, dok je dr. Petra Linarić do sada radila u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Posedarju. Prije godinu dana dr. Adriana Milkovska dobila je specijalizaciju iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine u zadarskoj bolnici. Je li od nje odustala jutros nismo mogli doznati od dr. Edija Karuca koji je šef na tom odjelu, ali i privremeni voditelj Objedinjenog odjela za hitnu medicinu.

Po drugom natječaju, odlukom ravnatelja dr. Željka Čuline, specijalizaciju iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine dobila je dr. Marija Martinović iz Zagreba (a adresom Buševec). Ona je nakon razgovora s Povjerenstvom dobila još 5.85 bodova što je 27-godišnjoj liječnici, koja bi trebala dobiti ugovor sa zadarskom bolnicom, ukupno donijelo 18.44 bodova.