ZADAR- Jutros je postavljena nova ugostiteljska terasa uz pročelje crkve sv. Krševana za koju su vlasnici malog restorančića "Al Paccero" sa španjolskom paštom tražili dozvolu od Grada Zadra.

Crkva sv. Krševana je spomenik kulture, izvan sakralne je upotrebe, a već godinama je zatvorena kao odličan prostor održavanja ljetnih koncerata.

Doznajemo kako je odvjetnik vlasnika restorana, koji se nalazi preko puta, od Zadarske nadbiskupije dobio suglasnost. No, tek su se danas uputili zahtjev gradskoj upravi. Na žalost: Država, Grad Zadar i Zadarske nadbiskupije nisu osigurali novac za nastavak obnove crkve koja je posvećena zaštitniku Grada Zadra. Stoga je ta povijesna građevina - zatvorena i zapuštena - isključiva briga zadarskih konzervatora.

S bočne strane te romaničke ljepotice godinama se nalazi ugostiteljska terasa restorana Zadar. Zidić uz pročelje sv. Krševana tijekom pune turističke sezone mjesto je na kojem "bogati" turisti rado vole prezalogajiti i osvježiti se.

Susjedi iz trgovine drniškog pršuta i ostalih delicija jako su zadovoljni novim susjedima jer se radi o mladim ljudima koji su se posljednja dva mjeseca jako trudili da urede taj ugostiteljski objekt i srede sve papire što je nekad puno teže.

Povodom otvaranja nove terase, na teren su izašli komunalni redari, a pročelnika Tomislava Koronu, nadležnog za gospodarenje gradskom imovinom, nismo uspjeli dobiti. Njegov odjel izdaje dozvole za zakup javne površine.

U povijesnoj jezgri Zadra puno je crkava i uz svaku se nalazi pokoja terasa: od sv. Mihovila, preko sv. Šime, do sv. Marije i katedralu sv. Stošije na kojoj se još prodaju i rukotvorine. Istina, ova bode oči jer je tik uz fasadu romaničke crkve kao najljepše kulise za ugostiteljstvo na mediteranski način.